Bögürtlen Reçeli
Sevimli bir görüntüye sahip olan böğürtlen, doğa da kendi kendine yetişen bitkiler arasındadır. Toplanması ve temizlenmesi kolay olan böğürtlenin reçeli de damak tadına hitap ediyor. Böğürtlen reçeli, tatlı bakımından sofraları zenginleştirmenin yanı sıra, sunumuyla da tatlı ve hoş bir görüntü oluşturuyor. Daha önce tadına bakmayanlar ise, sevimli görüntüsüne kanarak mutlaka tadımlıyor.
Doktorlar tarafından mutlaka tüketilmesi tavsiye edilen böğürtlenden yapılan böğürtlen reçeli, ekşimsi tadıyla da ayrı bir beğeni kazanıyor. Magnezyum, A, C,E,K,P vitaminlerini içerdiği için böğürtlen reçeli tüketmek, bağışıklığı güçlendirerek hastalıkların tedavisinde yardımcıdır. Tedavisi zor olan basur hastalığına iyi gelir. Özellikle ağız yaralarında, dil ve diş rahatsızlıklarında kullanımıyla olumlu etki eder. Lezzetinin güzelliği ile beraber, faydası da bol olan böğürtlen reçeli, herkesin görmekten dahi hoşnut olduğu bir reçeldir. Herkesin sevdiği böğürtlen reçelinin tüketimiyle hem ağzınız tatlanarak tatlı ihtiyacınız karşılanır, hem de doğal yolla vücudunuz faydalanır. Bu kadar bol vitamin içerikli reçel, sevimli görüntüsüyle çocuklar tarafından da rahatlıkla tüketilmektedir.