Cevizli sarma lokum, lokum türleri arasında lezzeti ile tercih edilecek türler arasındadır. İçi cevizli dışı ise Hindistan cevizine batırılmış olan cevizli sarma lokum, son derece besleyici ve doyurucudur. Sarma lokumlar diğer lokumlara nazaran oldukça büyük olacaktır. İkramlık olarak alınan lokumlar, özel günlerde de misafiri karşılamak için sunulan yiyecekler arasındadır. Orta Asya’da da bilinen lokumlar, Türklerin Anadolu’ya gelmesi ile farklı şekillerde yapılmaya başlamıştır. Osmanlı Dönemi’nde bal gibi doğal tatlandırıcıların kullanımı ile yapılan lokumlar, günümüzde bazı değişimler geçirerek bugünkü haline gelmiştir. Nişasta, su, şeker ile yapılan lokum hamuru ve içine konan türlü meyve ve kuruyemişlerle lezzetlendirilmektedir.

Cevizli Sarma Lokumun Lezzeti

Cevizli sarma lokum, pek çok kesim tarafından en beğenilerek tercih edilen lokum türleri arasındadır. Lezzeti ve vücuda yararı sebebi ile tüketilmesi önerilen tatlılar arasındadır. Lokum, organik tatlılar arasındadır. Lokumu üreten firma son derece önem taşıyacaktır. Yapay tatlandırıcı kullanmayan ve zararlı gıda boyalarından kaçınan firmalardan alışveriş yapılması önerilir. Enerji vermesi ve böbrekler için olumlu etkileri sebebi ile lokum, tüketilmesi önerilen gıdalar içerisindedir.