Fıstıklı lokum, lokum türleri arasında en çok beğenilen ve tercih edilen lezzetler arasındadır. Lokum tarihi çok eski olan geleneksel Türk tatlıları içerisindedir. Özellikle, eve gelen misafirlere kahve yanında çıkarılan lokum, farklı çeşitleri ile de tercih edilmektedir. Lokum türleri içerisinde güllü, nişastalı, fıstıklı, çifte kavrulmuş, kaymaklı gibi farklı türler bulunmaktadır. Fıstıklı lokum en çok enerji veren ve beğenilen lokumlar arasındadır. Lokumun ana maddesi olan şeker ve nişastadır. İlk yapıldığı dönemlerde, içerisine bazı meyveler ve doğal tatlandırıcılar konularak un ile karıştırılmaktadır. Daha sonraları şeker ilavesi ile bugünkü haline erişmiştir.

Fıstıklı Lokumun Yararları

Fıstıklı lokum pek çok yönden yararları bulunan gıda maddeleri içerisindedir. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi ve antioksidan kaynağı olan fıstık, lokumun içerisinde tam bir enerji kaynağı olarak öne çıkmaktadır. Soğuk havalarda enerji sağlama özelliği ile lokum her yaştan kesimin severek tüketeceği gıdaların başında gelecektir. Lokum cilt sağlığı üzerinde de etkili olan besin gruplarındandır. Çıbanların yok edilmesinde etkili olurken, böbrekler üzerinde de olumlu tesirleri bulunmaktadır.