Meyveli lokum, son zamanlarda en çok tercih edilen lokum türleri arasındadır. Lokum almak isteyenler için son zamanlarda farklı lezzetler öne çıkmaktadır. Güllü, fıstıklı, çifte kavrulmuş, kaymaklı lokumların yanı sıra çikolatalı ve meyveli lokum türleri de öne çıkmaktadır. Meyveli lokumların kendine has hoş bir kokusu ve tadı bulunmaktadır. Yöresel ürünlerle yapılan lokumlar, o bölgede en çok yetişen meyvelerle değişik bir lezzet haline dönüşecektir. Lokumun bilinen pek çok faydası bulunur. Bunların başında böbrek fonksiyonlarını düzenlemesi ve enerji vermesi gelecektir. Ana maddesi olan nişasta sayesinde kışın enerji veren atıştırmalıklar arasındadır.

Meyveli Lokum Çeşitleri

Meyveli lokum denildiği zaman ilk akla gelen türleri limonlu, narlı, vişneli, portakallı türleri olacaktır. Narenciye ürünlerle de yapılan lokum çeşitleri son derece lezzetli olan türler arasındadır. Osmanlı İmparatorluğu döneminde yapılan lokumlar, içerisine bal konularak tatlandırılmakta idi. Günümüzde ise şeker kullanılarak tatlandırılmakta ve farklı gıda maddeleri ile çeşitlendirilmektedir. Lokum almak isteyenlere öneri, doğal ve kaliteli malzemelerle üretim yapan firmalardan alışverişin yapılmasıdır.