Portakal Reçeli
Kış aylarının vazgeçilmez meyvesi ve yüksek c vitamini içeriğiyle hastalıklara kalkan olan portakalın reçeli, hoş ve mayhoş tadıyla ilgi çekiyor. Portakal reçeli, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan bir lezzet ve vitamin deposu olmakla kışın severek tercih ediliyor. Hem portakaldan hem de portakalın kabuğundan reçel yapma imkânıyla, her farklı zevk sahibine iki imkân doğuyor. Birçok faydası bulunan portakal reçeli, her damağa hitap edecek şekilde sevdikleriyle buluşuyor.
Portakal reçeli denince akla ilk gelen c vitamini kaynağı olsa da, birçok farklı ve bilinmeyen faydalara da sahiptir. Örneğin, yatmadan önce yendiğinde kolay ve hızlı bir şekilde uykuya dalabilirsiniz. Aynı zamanda içinde sadece c değil a vitaminini de vardır. Özellikle kolesterol hastalarının kullanması önerilir, çünkü kolesterolü düşürdüğü bilinir. Zayıflamaya yardımcı olan portakal meyvesinden yapılan eşsiz bir lezzete sahip olan portakal reçeli, meyve ve posa olarak yemeyi sevmeyenler için güzel bir gıda yöntemidir. Son olarak yararlarından bilinmesi gereken, hazmı kolaylaştırıp, kabızlığa iyi geldiğidir.